Presedintele francez, Francois Hollande, cancelarul Germaniei, Angela Merkel, si premierul spaniol, Mariano Rajoy, se vor deplasa miercuri in zona prabusirii avionului companiei Germanwings, in sud-estul Frantei, informeaza Mediafax, care citeaza presa franceza.

Avionul Airbus A320 al companiei Germanwings, avand la bord 144 de pasageri si sase membri ai echipajului, s-a prabusit marti dimineata intr-o zona muntoasa din sud-estul Frantei, in apropierea localitatii Barcelonnette.

Avionul decolase de la Barcelona la ora 10.01 (11.01, ora Romaniei) si urma sa ajunga la Dusseldorf, in nordul Germaniei, insa a disparut de pe ecranele radarelor in jurul orei 11.15 (12.15, ora Romaniei).
Printre persoanele aflate la bordul avionului companiei Germanwings erau 67 de cetateni germani, 45 de spanioli, zeci de turci si cel putin un belgian.

Operatiunile de cautare au fost reluate in Alpii francezi

Elicopterele si-au reluat miercuri dimineata operatiunile de cautare in zona muntoasa din Alpii francezi unde s-a prabusit marti avionul A320 al companiei Germanwings, provocand moartea tuturor celor 150 de persoane aflate la bord, relateaza Associated Press.

Elicopterele si-au reluat zborurile miercuri, pe o temperatura aflata la limita inghetului si un cer acoperit cu nori.O cutie neagra a fost recuperata de la fata locului. Avionul Airbus A320 operat de Germanwings, o subsidiara a companiei Lufthansa, s-a prabusit marti cu mai putin de o ora inainte de a ajunge la destinatie, in Dusseldorf, dupa ce decolase din Barcelona. Acesta a intrat intr-o coborare accentuata brusca, iar pilotii nu au trimis un semnal de alerta si au pierdut contactul cu centrul de control, au precizat autoritatile aviatice franceze.

Potrivit cotidianului spaniol El Pais, care citeaza un purtator de cuvant al Swissport, compania de asistenta la sol, majoritatea celor 144 de pasageri sunt cetateni germani care se intorceau acasa dupa cateva zile petrecute la Barcelona si Palma de Mallorca.
Printre pasageri se aflau si doi angajati ai companiei farmaceutice germane Bayer si reprezentanti ai catorva companii catalane sau cu sediul in Catalonia, care mergeau la un targ al industriei alimentare din Koln.

Cine se afla pe lista zborului companiei Germanwings

Lista pasagerilor include si un grup de 16 elevi germani care se intorceau acasa dupa un schimb de experienta in Llinars del Valles. Liceul local a confirmat ca studentii catalani fusesera in Germania in urma cu cateva saptamani. Accidentul a socat familiile din Llinars del Valles care gazduisera elevii germani, toti cu varste de 14 si 15 ani. Elevii erau insotiti de doi profesori.

Potrivit Europe 1, printre victime se numara si doi cantareti de opera germani si familiile lor. Oleg Bryjak si Maria Radner se aflau la bordul avionului care ii ducea la Dusseldorf. Potrivit cotidianului Süddeutsche Zeitung, cei doi cantareti de opera fusesera la Barcelona pentru a interpreta Siegfried, o opera de Wagner. Sotul si copilul Mariei Radner o insotisera in aceasta deplasare.
Printre pasageri se mai afla un belgian, mai multi turci si cativa britanici.

Sursa foto: Germanwings.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri