27 Martie 2015

Prabusirea avionului Germanwings: Franta cere ajutorul expertilor FBI in ancheta



Autoritatile franceze au solicitat asistenta din partea Biroului Federal pentru Investigatii (FBI) din SUA in cazul prabusirii avionului Germanwings in Alpii francezi, care pare a fi un act intentionat al copilotului, informeaza CNN.

Autoritatile franceze au formulat o solicitare oficiala de asistenta din partea specialistilor FBI in ancheta privind incidentul aviatic soldat cu 150 de morti. Potrivit procurorilor francezi, copilotul Andreas Lubitz, in varsta de 28 de ani, a refuzat sa deschida usa cabinei pentru a permite revenirea pilotului si a actionat butonul de coborare a aeronavei, ceea ce poate fi interpretat drept o intentie de a distruge aeronava, informeaza Mediafax.

Avionul Airbus A320 al companiei Germanwings, avand la bord 144 de pasageri si sase membri ai echipajului, s-a prabusit marti dimineata intr-o zona muntoasa din sud-estul Frantei. Aeronava a cazut in zona Barcelonnette, situata in provincia Haute Provence. Resturile avionului sunt in Masivul Pic de l'Estrop, la altitudinea de peste 2.500 de metri.



Citeste si