Copilotul Germanwings avea o scutire medicala pe care a ascuns-o de angajatorii sai

Copilotul avionului Germanwings, care ar fi prabusit intentionat aeronava, marti, in Alpii francezi, avea o adeverinta medicala care il scutea de la serviciu, dar pe care a ascuns-o de angajatorii sai, potrivit procurorilor citati de New York Times in editia electronica.

Procurorii din Dusseldorf au anuntat vineri ca printre documentele gasite in timpul perchezitiei la domiciliul copilotului Andreas Lubitz se afla si o adeverinta medicala prin care era scutit de la serviciu din cauza unei boli. Adeverinta era insa rupta, iar Lubitz nu si-a informat angajatorii despre acest lucru, scrie Mediafax.

Anchetatorii germani au mai precizat ca nu au gasit nici un bilet de sinucidere sau "vreun indiciu (de natura) politica sau religioasa" printre documentele descoperite in apartamentul lui Lubitz. "Totusi, au fost gasite documente care contineau informatii medicale ce indica o boala si tratamentul corespunzator (prescris) de medici", au precizat procurorii intr-un comunicat.

Anchetatorii verifica situatia copilotului si a familiei sale, pentru a afla inclusiv daca acesta a suferit vreo depresie, probleme psihice, financiare sau in relatiile personale. Presedintele companiei Lufthansa, Carsten Spohr, a declarat joi ca Lubitz a trecut testele de sanatate si era apt de zbor. El a precizat insa ca in urma cu sase ani, cand Lubitz incepuse pregatirile pentru obtinerea licentei de pilot comercial, a intrerupt cursurile pentru cateva luni. El a adaugat ca, daca motivul era de natura medicala, regulile germane privind respectarea vietii private ar fi impiedicat dezvaluirea acestor informatii.

Andreas Lubitz, in varsta de 27 de ani, este suspectat ca a provocat intentionat prabusirea avionului Germanwings, marti, intr-o regiune muntoasa din sudul Frantei. Procurorul din Marsilia a declarat joi ca Lubitz a refuzat sa-i dechida usa pilotului si a actionat butonul de coborare a aeronavei, ceea ce poate fi interpretat drept o intentie de a distruge acest avion.

Citeste si:
Pilotul Germanwings a incercat sa forteze usa cabinei cu un topor
Pilotul avionului Germanwings...

Sursa foto: Avion GermanWings/Shutterstock.com

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Internațional »Setari Cookie-uri