Noul ministru al Fondurilor Europene, Marius Nica, a anuntat, luni, ca rata de absorbtie a fondurilor structurale si de coeziune a ajuns la 53,12% la 31 martie, apreciind ca Romania va putea avea un nivel de absorbtie intre 60% si 80%, la sfarsitul acestui an.

Rata de absorbtie curenta a fondurilor structurale si de coeziune a ajuns la 53,12% la data de 31 martie, iar suma solicitata la rambursare de la Comisia Europeana a crescut in ultima luna cu aproximativ 100 milioane de euro, potrivit unui comunicat al Ministerului Fondurilor Europene.

Platile totale efectuate catre beneficiari, incluzand prefinantari si rambursari, s-au ridicat la aproximativ 12 miliarde de euro, din care contributia UE a fost de circa 10,76 miliarde de euro, se arata in comunicat. Totodata, MFE precizeaza ca, in acest moment, contractele de finantare semnate cu beneficiarii insumeaza cheltuieli eligibile de aproximativ 26,4 miliarde de euro, din care fondurile UE reprezinta circa 20,7 miliarde, corespunzand la 109% din alocarea UE 2007-2013.

"Pornesc de la ideea ca putem avea o rata de absorbtie care sa se incadreze in acest an in intervalul 60% - 80%. In acest sens, depunem eforturi sustinute, in continuare, avand in vedere ca 2015, va reamintesc, este ultimul an in care mai putem cheltui fondurile alocate de UE pentru perioada de programare 2007 — 2013", a precizat noul ministru al Fondurilor Europene, Marius Nica, citat in comunicat.

Marius Nica a depus, pe 30 martie, juramantul de investitura in calitate de ministru al Fondurilor Europene. Fostul ministru al Fondurilor Europene, Eugen Teodorovici, trecut la Finante, isi propusese o rata de absorbtie a fondurilor europene de 80% pentru perioada 2007-2013.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri