Jihadisti egipteni care au jurat credinta gruparii Statul Islamic (SI) au postat online o inregistrare video in care par sa execute prin impuscare un militar egiptean si sa decapiteze alt ostatic, relateaza AFP in pagina electronica.

In inregistrarea video, postata pe retele de socializare in noaptea de vineri spre sambata, apare un barbat care afirma in fata camerei de filmare ca este militar egiptean si a fost capturat intr-o ambuscada la un avanpost al armatei in Sinaiul de Nord pe 2 aprilie. In atacurile revendicate de catre jihadisti in ziua respectiva au fost ucisi 15 militari si doi civili, in apropiere de capitala regionala El-Arish, cel mai sangeros asalt din ultimele luni, in pofida unei campanii de amploare pe care armata o desfasoara impotriva insurgentilor in Peninsula Sinai, potrivit Mediafax.

Militarul apare apoi in imagini in timp ce este impuscat in cap de catre un militant mascat, dupa ce alt ostatic, neidentificat, este decapitat. Un oficial egiptean din domeniul securitatii a declarat ca trupul neinsufletit al militarului a fost recuperat la o zi dupa atacul de la El-Arish.

Filiala egipteana a IS - Ansar Beit al-Maqdis - a executat, in trecut, in acelasi mod, in Sinai, persoane pe care le-a acuzat ca spionau pentru Israel. Gruparea si-a schimbat numele, anul trecut, in Provincia Sinai, dupa ce a jurat credinta SI, o retea terorista sunnita care controleaza portiuni din teritoriile Irakului si Siriei. Gruparea, care a revendicat o serie de atacuri in Sinai si pe Valea Nilului, vrea acum sa creeze o provincie a "califatului" proclamat de catre SI.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri