In inregistrarea video, postata pe retele de socializare in noaptea de vineri spre sambata, apare un barbat care afirma in fata camerei de filmare ca este militar egiptean si a fost capturat intr-o ambuscada la un avanpost al armatei in Sinaiul de Nord pe 2 aprilie. In atacurile revendicate de catre jihadisti in ziua respectiva au fost ucisi 15 militari si doi civili, in apropiere de capitala regionala El-Arish, cel mai sangeros asalt din ultimele luni, in pofida unei campanii de amploare pe care armata o desfasoara impotriva insurgentilor in Peninsula Sinai, potrivit Mediafax.

Militarul apare apoi in imagini in timp ce este impuscat in cap de catre un militant mascat, dupa ce alt ostatic, neidentificat, este decapitat. Un oficial egiptean din domeniul securitatii a declarat ca trupul neinsufletit al militarului a fost recuperat la o zi dupa atacul de la El-Arish.

Filiala egipteana a IS - Ansar Beit al-Maqdis - a executat, in trecut, in acelasi mod, in Sinai, persoane pe care le-a acuzat ca spionau pentru Israel. Gruparea si-a schimbat numele, anul trecut, in Provincia Sinai, dupa ce a jurat credinta SI, o retea terorista sunnita care controleaza portiuni din teritoriile Irakului si Siriei. Gruparea, care a revendicat o serie de atacuri in Sinai si pe Valea Nilului, vrea acum sa creeze o provincie a "califatului" proclamat de catre SI.