Potrivit publicatiei britanice, oficiali din cadrul Ministerului sud-coreean de Externe au declarat pentru agentia Yonhap ca atacul a fost comis de catre "un grup inarmat de militanti islamisti" care a deschis focul asupra complexului in care se afla misiunea, la Tripoli. Presa locala scria ca ar fi vorba despre un atac ce pare comis de "lunetisti" si ca o masina a plecat in tromba dupa deschiderea focului, relateaza Mediafax.

Pe conturi de Twitter asociate SI au fost postate mesaje in care islamistii se lauda ca au impuscat mortal "doi paznici de la Ambasada Coreei de Sud" si revendica responsabilitatea comunicarii informatiei de la Tripoli catre Statele Unite. "Soldati ai califatului au neutralizat paznici de la Ambasada Coreei de Sud", anunta, intr-o alerta, bratul media al SI.

Oficiali de la Seul au putut sa confirme moartea a cel putin un paznic, insa presa sugereaza ca a doua victima ar putea sa nu fie angajata ambasadei. "Nu exista victime in randul cetatenilor sud-coreeni", a declarat un oficial. Ambasada Statelor Unite la Tripoli a fost evacuata in iulie anul trecut, pentru a doua oara, in trei ani, toti cetatenii americani fiind evacuati, de asemenea, din capitala Libiei. Marea Britanie a urmat exemplul american la scurt timp dupa aceea, pe 2 august, suspendandu-si operatiunile si indemnandu-i pe britanici sa paraseasca tara, aflata, potrivit ambasadorului britanic de atunci, Michael Aron, intr-o situatie "foarte trista".