Olga Moroz, redactorul-sef al cotidianului ucrainean Netecinski Vestnik, a fost gasita moarta, vineri, la domiciliul sau din regiunea ucraineana Hmelnitki, pe corp existand urme de violenta, informeaza presa ucraineana, citata de site-ul agentiei Sputnik.

Potrivit presei locale, corpul jurnalistei a fost gasit in apartamentul ei din orasul Neticin, existand suspiciuni ca a fost asasinata din cauza activitatilor profesionale. In ultimele zile, Olga Moroz a pregatit un articol despre exploatarile forestiere ilegale. Este vorba de al treilea jurnalist asasinat in Ucraina in ultimele zile, scrie Mediafax.

Ziarisul Oles Buzina, in varsta de 45 de ani, a fost impuscat mortal dintr-o masina, joi dimineata, a declarat ministrul ucrainean de Interne, Anton Herascenko. Oles Buzina a candidat fara succes, in anul 2014, pentru un loc in Parlamentul ucrainean, din partea partidului Blocul Rus.

Miercuri, parlamentarul ucrainean Oleg Kalasnikov, un aliat al fostului presedinte Victor Ianukovici, a fost ucis la Kiev. Un alt jurnalist ucrainean, Serghei Suhobok, a fost asasinat la Kiev pe 13 aprilie.

Citeste si:
Trei civili au fost ucisi in explozii produse la Donetk
Trei civili au fost ucisi in...


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea International »Citeste si
Asasinat la Moscova: critic al lui Putin, impuscat mortal (VIDEO)