Pilotii sa se casatoreasca pentru a evita tragedii ca Germanwings, indeamna seful-ul Turkish Airlines

Seful Turkish Airlines a facut o sugestie neobisnuita pentru ca piloti ca Andreas Lubitz, de la Germanwings, sa nu ajunga sa sufere de o depresie atat de grava, si anume ca acestia sa se casatoreasca, relateaza ziarul Hurriyet in pagina electronica.

Andreas Lubitz, care suferea de depresie, l-a inchis pe capitan in afara cockpitului si a doborat in mod deliberat Airbusul A320 al companiei Germanwings in Alpii francezi, pe 24 martie, omorand toate cele 150 de persoane aflate la bord. Potrivit agentiei Dogan, Kotil le-a spus joi noilor piloti ai companiei turce ca tragedia din martie subliniaza importanta "stilului de viata" al pilotilor, potrivit Mediafax.

"Prabusirea a avut loc dupa ce pilotul, care a provocat accidentul, s-a despartit de prietena sa. De aceea, prieteni, sa stiti ca incurajam pilotii necasatoriti sa se casatoreasca", a declarat Kotil, citat de agentie. Oficialul s-a plans, de asemenea, de faptul ca numarul femeilor pilot din cadrul Turkish Airlines este in continuare scazut. Doar trei femei se afla printre cei 86 de piloti care au absolvit recent, a precizat el.

"In prezent avem doar 40 de femei pilot in cadrul flotei noastre. Daca jumatate dintre cei 4.000 de piloti ar fi femei... am avea 2.000 de femei (pilot)", a spus el. "Cel putin 10% dintre pilotii nostri ar trebui sa fie femei, ceea ce inseamna 400", a continuat Kotil. "Invit toate femeile care indeplinesc criteriile sa devina piloti", a adaugat CEO-ul Turkish Airlines.

Citeste si:
Treizeci de raniti in turbulente in timpul unui zbor Turkish Airlines
Treizeci de raniti in...

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Internațional »Setari Cookie-uri