Presedintele francez urmeaza sa il intalneasca pe omologul sau rus Vladimir Putin vineri, la Erevan, in cadrul ceremoniilor de comemorare a genocidului armean. Subiectul "face in continuare obiectul discutiilor", a precizat presedintele francez, scrie Mediafax.

"Purtam negocieri. Este necesar sa gasim o solutie de iesire din criza", a subliniat el. Franta a suspendat anul trecut, pe o perioada nedeterminata, livrarea primului dintre cele doua bastimente de proiectie si comandament (BPC) de tip Mistral comandate de Moscova in 2011, printr-un contract in valoare de 1,2 miliarde de euro, din cauza rolului Rusiei in razboiul din Ucraina.

Refuzul Frantei de a onora contractul de livrare a navelor Mistral nu are niciun efect asupra capacitatilor ruse de aparare, a dat asigurari Putin joi, in sesiunea anuala de comunicare cu publicul. El s-a declarat increzator ca Franta va returna fondurile virate in cadrul contractului esuat Mistral, dand asigurari ca Moscova nu va insista sa primeasca penalitati sau amenzi

Sursa foto: Moscova/Shutterstock.com