Orasul american Baltimore a decretat stare de urgenta pe fondul protestelor violente legate de moartea unui barbat de culoare grav ranit in timp ce se afla in custodia politiei, relateaza BBC News Online.

Violentele de luni au inceput la cateva ore dupa funeraliile lui Gray. Primarul din Baltimore, Stephanie Rawlings-Blake, a declarat ca exista o diferenta clara intre "protestele pasnice ale celor care cer sa se faca dreptate" si "infractorii care vor sa incite la violenta". Autoritatile au "mobilizat toate resursele posibile pentru recastigarea controlului asupra situatiei", a declarat ea.

Ea a ordonat restrictii de circulatie de la ora 22.00 si pana la ora 05.00 timp de o saptamana, incepand de marti. Totodata, scolile publice vor fi inchise marti.

Comandantul Garzii Nationale, Linda Singh, a declarat ca 5.000 de militari pot fi mobilizati pe strazi, adaugand ca vor fi folosite si vehicule blindate, dar nu va fi decretata legea martiala.

Anterior, presedintele Barack Obama a declarat ca administratia sa va oferi toata asistenta de care este nevoie. Guvernatorul Larry Hogan a declarat ca chemarea Garzii Nationale a fost "ultimul resort" si ca nu a fost o decizie usoara.

Confruntarile care au avut loc intre politie si zeci de persoane s-au soldat cu ranirea a 15 ofiteri. Capitanul Eric Kowalczyk de la politia din Baltimore a declarat ca cei 15 ofiteri au fost raniti de obiecte aruncate, inclusiv caramizi si sticle. Doi dintre ei se afla in continuare in spital. Politia a efectuat 27 de arestari.

Afroamericanul Freddie Gray, in varsta de 25 de ani, a decedat la 19 aprilie dupa ce a stat in coma o saptamana. Departamentul Justitiei investigheaza cand si unde a suferit acesta traumatismul la coloana vertebrala care i-a provocat decesul. Oficialii au suspendat sase ofiteri de politie implicati in acest caz.

Moartea lui Freddie Gray este ultimul caz dintr-o serie in care barbati de culoare au murit in interactiunea cu politia. Proteste la nivel national au avut loc dupa uciderea unui adolescent neinarmat, Michael Brown, de catre un politist alb in Ferguson, Missouri, anul trecut.

Sursa foto: Mediafax FOTO

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri