Cameron a declarat ca este "prea devreme sa se spuna" rezultatul final al alegerilor parlamentare, dar si-a exprimat speranta ca va forma viitorul Guvern. In schimb, laburistii au fost aproape spulberati de SNP in Scotia si nu au obtinut rezultatele scontate nici in Anglia si Tara Galilor, informeaza Mediafax.

Liberal-democratii ar urma sa obtina opt mandate, iar Vince Cable, Ed Davey si Danny Alexander si-au pierdut mandatele. Potrivit proiectiilor BBC, dupa numararea a aproape jumatate din voturile exprimate, Partidul Conservator urmeaza sa obtina 329 de mandate, Partidul laburist 233, Partidul Liberal-Democrat 8, SNP 56, Plaid Cymru 3, Ukip 2, iar alte formatiuni 19 mandate.

Liderul laburist Ed Miliband a declarat ca a fost o noapte "dificila si dezamagitoare" pentru laburisti. Liderul liberal-democrat Nick Clegg si-a pastrat mandatul de la Sheffield Hallam, dar a apreciat ca a fost o "noapte cruda si ncerutatoare" pentru formatiunea sa si ca va face un anunt cu privire la viitorul sau politic ulterior.

Citeste si:

George Galloway, care a fost raportat la politie pentru ca a redistribuit un mesaj pe Twitter cu un exit poll inainte de incheierea votului, si-a pierdut mandatul laburist la Bradford West. De asemenea, Liderul laburist scotian Jim Murphy si ministrul de Externe din umbra Douglas Alexander si-au pierdut mandatele in favoarea candidatilor SNP.

Ukip inregistreaza rezultate bune in nordul Angliei, iar Douglas Carswell si-a pastrat mandatul de la Clacton, Mark Reckless si l-a pierdut, iar Nigel Farage ar putea sa nu fie ales. Fostul lider liberal-democrat Charles Kennedy si-a pierdut mandatul in favoarea SNP, la Ross, Skye and Lochaber. De asemenea, secretarul de stat conservator Esther McVey si-a pierdut mandatul de la Wirral West in favoarea laburistilor.