Analistii anticipau o crestere economica de 0,5% in Germania si de 0,4% in Franta, scrie Mediafax.

In ultimul trimestru al anului trecut, PIB-ul Germaniei a avansat cu 0,7%, in timp ce economia franceza a stagnat.
"Judecand impreuna cu cresterea stelara din trimestrul patru, economia germana merge destul de bine. Este posibil ca estimarile din ultimele luni sa fi fost ceva prea optimiste", a declarat Ralph Solveen, director pentru cercetari economice la Commerzbank.

Germania, cea mai mare economie din Europa, este pe cale sa depaseasca cresterea economica din zona euro in urmatorii doi ani, avand in vedere ca Franta si Italia nu au adoptat inca reformele necesare sa sustina redresarea, in timp ce situatia din Grecia afecteaza increderea in economia regiunii. Economia Spaniei a avansat in primul trimestru cu 0,9% si va inregistra in acest an un avans al PIB de doua ori mai rapid decat cel al zonei euro, conform estimarilor.

Citeste si:

Banca Centrala Europeana a cerut guvernelor sa se foloseasca de timpul castigat de programul de suplimentare a lichiditatilor cu 1.100 miliarde de euro pentru a adopta masurile structurale care sa asigure cresterea economica pe termen lung. Analistii anticipeaza ca zona euro a consemnat o crestere de 0,4% in primul tremestru, dupa un avans de 0,3% in trimestrul anterior.

Eurostat urmeaza sa publice date referitoare la cresterea economica din regiune in cursul acestei zile. Comisia Europeana a imbunatatit in aceasta luna prognoza economica pentru zona euro, estimand o crestere de 1,5% in 2015. Euro este in urcare cu 0,3%, la 1,1250 dolari pe unitate. Randamentul obligatiunilor germane pe termen de 10 ani este in declin cu 0,02 puncte procentuale, la 0,65%.