Productia la uzina Renault din Turcia s-a oprit joi, la miezul noptii si se fac eforturi pentru rezolvarea crizei cu cei 2.500 de muncitori care protesteaza in fata si in interiorul frabricii din orasul Bursa, situat in nord-vestul tarii, a declarat un purtator de cuvant al Renault, potrivit Mediafax.

Oyak Renault, un joint venture cu fondul de pensii Oyak al armatei turce, a produs in jur de 318.000 de masini anul trecut. Agentia de stiri Dogan a anuntat ca uzina fabrica aproximativ 400 de vehicule intr-un singur schimb. Aici se construiesc modelele Clio si Symbol, precum si modelele compacte Megan si Fluence.

Vineri, muncitorii de la Tofas, un joint venture intre Fiat si Koc Holding, au organizat un protest, oprind linia de productie, a anuntat postul de televiziune CNN Turk. Aproximativ 5.000 de persoane lucreaza la uzina Tofas, potrivit televiziunii, care a precizat ca discutiile dintre muncitori si conducere sunt in desfasurare. Tofas produce modelele Fiat Linea, Doblo si Fiorino, alaturi de Citroen Nemo, Peugeot Bipper si Opel/Vauxhall Combo. Aceasta a produs 240.000 de unitati in 2013, potrivit site-ului sau de Internet.