Economia Germaniei va continua sa creasca, sustinuta de consum, se arata in raportul lunar al bancii centrale germane, Bundesbank, publicat la mai putin de o saptamana dupa ce biroul federal de statistica a anuntat un avans dezamagitor al PIB in primul trimestru, de numai 0,3%.

"Incetinirea economiei globale a tinut in loc exporturile, in timp ce importurile au crescut puternic", potrivit raportului care anticipeaza ca economia germana, sustinuta de consum, va continua sa creasca in lunile urmatoare, transmite MarketWatch, preluat de Mediafax.

Bundesbank mentioneaza ca in industrie au avut loc progrese ciclice, dar datele slabe referitoare la comenzi sugereaza ca ritmul de crestere al acestui sector va fi scazut. Cu toate acestea, intarirea economiei mondiale si devalorizarea euro ar trebui sa creasca oportunitatile de export pentru companiile germane, in afara zonei euro.

Analistii au fost dezamagiti de datele de saptamana trecuta referitoare la cresterea economiei germane in primul trimestru, cand anticipau un avans de 0,5%. Cei mai recenti indicatori economici sugereaza ca economia va continua sa creasca cu un ritm moderat, a anuntat Ministerul Economiei dupa publicarea datelor referitoare la PIB. Ministerul prognozeaza o crestere economica de 1,8% pentru acest an si 2016.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri