"Incetinirea economiei globale a tinut in loc exporturile, in timp ce importurile au crescut puternic", potrivit raportului care anticipeaza ca economia germana, sustinuta de consum, va continua sa creasca in lunile urmatoare, transmite MarketWatch, preluat de Mediafax.

Bundesbank mentioneaza ca in industrie au avut loc progrese ciclice, dar datele slabe referitoare la comenzi sugereaza ca ritmul de crestere al acestui sector va fi scazut. Cu toate acestea, intarirea economiei mondiale si devalorizarea euro ar trebui sa creasca oportunitatile de export pentru companiile germane, in afara zonei euro.

Analistii au fost dezamagiti de datele de saptamana trecuta referitoare la cresterea economiei germane in primul trimestru, cand anticipau un avans de 0,5%. Cei mai recenti indicatori economici sugereaza ca economia va continua sa creasca cu un ritm moderat, a anuntat Ministerul Economiei dupa publicarea datelor referitoare la PIB. Ministerul prognozeaza o crestere economica de 1,8% pentru acest an si 2016.