Comisia Europeana a decis, marti, lansarea unei proceduri de sanctionare impotriva Germaniei pentru presupusa incalcare a legislatiei comunitare prin aplicarea principiului salariului minim in sectorul transporturilor, potrivit unui comunicat oficial citat de Mediafax.

In urma unui schimb de informatii cu autoritatile germane, Comisia Europeana a trimis o scrisoare oficiala de instiintare, acesta fiind primul pas in cadrul procedurii de sanctionare pentru presupusa incalcare a reglementarilor comunitare (infringement).

"Chiar daca sustine introducerea salariului minim in Germania, Comisia Europeana considera ca aplicarea Legii salariului minim tuturor operatiunilor de transport de pe teritoriul german restrictioneaza libertatea de a oferi servicii si de a asigura libera circulatie a produselor", precizeaza comunicatul.

"Aplicarea acestor masuri pentru operatiuni internationale sau pentru cele de trazit nu poate fi justificata, creand bariere administrative disproportionate care impiedica functionarea corespunzatoare a pietei comune. Comisia Europeana considera ca sunt disponibile masuri proportionate pentru asigurarea protectiei sociale a angajatilor si pentru garantarea concurentei corecte, permitand si circulatia libera a serviciilor si bunurilor", subliniaza Executivul UE.

Autoritatile germane vor avea la dispozitie doua luni pentru a raspunde argumentelor Comisiei Europene. Germania este a 22-a tara membra a Uniunii Europene care introduce salariul minim in domeniul transporturilor. Legea a intrat in vigoare pe 1 ianuarie 2015, salariul minim fiind de 8,5 euro pe ora. Problema este ca legea se aplica si companiilor din afara Germaniei care ofera servicii pe teritoriul german.

Citeste si:
Noua tari ridica restrictiile: unde te poti angaja mai usor de astazi
Noua tari ridica...


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea International »Citeste si
Abuz nemtesc: care e salariul minim pentru transportatorii straini