1 Iunie 2015

Vesti proaste din SUA: economia a scazut cu 0,7% in primul trimestru



Economia Statelor Unite s-a contractat cu 0,7% in primul trimestru, potrivit datelor oficiale revizuite in sens negativ de la o crestere de 0,2% anticipata initial, relateaza MarketWatch, preluat de Mediafax.

Revizuirea a fost determinata de cresterea sub asteptari a stocurilor, in timp ce exporturile nete au fost sub nivelul raportat anterior. Analistii intervievati de MarketWatch anticipau ca economia americana se va contracta cu 1%.

Cresterea cheltuielilor de consum, care reprezinta principalul motor de crestere al economiei americane, a ramas neschimbata, la 1,8%. Valoarea stocurilor a crescut cu 95 de miliarde de dolari, in loc de 110,3 miliarde de dolari.

Exporturile au scazut peste asteptari, cu 7,6%, in timp ce avansul importurilor a fost revizuit puternic, de la 1,8% la 5,6%. Analistii anticipeaza ca economia SUA isi va reveni in trimestrul al doilea, dupa problemele provocate economiei de vremea nefavorabila in primele trei luni ale anului, majoritatea estimand un avans al PIB de circa 3%. O evolutie similara a avut loc in 2014.



Citeste si