Marsul a inceput in Piata Eroilor din Budapesta, participantii avand steaguri in culorile rosu-alb, specifice miscarii de extrema-dreapta din Ungaria. De asemenea, unii manifestanti aveau un steag al "Tinutului Secuiesc, scandand "Jos Trianon!".

"Tratatul Trianon este cea mai mare eroare din istoria Ungariei", a declarat la inceputul marsului Elod Novak, parlamentar si vicepresedinte al partidului radical Jobbik.

"Au existat oportunitati de revizuire a Tratatului Trianon in ultimii 25 de ani, spre exemplu inainte de aderarea Romaniei la UE, dar au fost pierdute. Natiunea ungara a fost tradata de partidele politice din secolul XX", a adaugat Novak.

Citeste si:

Manifestantii s-au oprit in fata Ambasadei Serbiei, iar apoi in fata reprezentantei diplomatice a Romaniei. Aici au scandat: "Tinutul Secuiesc nu este Romania!". Tratatul Trianon ar putea fi totusi revizuit in urmatoarele decenii, spera Gyula Zagyva, copresedinte al HVIM: "Situatia geopolitica a inceput sa se indrepte incet in aceasta directie".

Tratatul de la Trianon, semnat in iunie 1920, a stabilit actualele frontiere ale Ungariei cu tarile vecine. In virtutea documentului, Ungaria a pierdut parti importante ale teritoriului pe care il avea in acea perioada.