"Un contract privind fabricarea de elicoptere de mare tonaj destinate exploatarii de resurse naturale apartinand Rusiei este in curs de pregatire cu grupul Rosneft", a declarat Vladimir Putin in cursul unei conferinte de presa, la Milano, potrivit Mediafax.

Grupul italian Finmeccanica si gigantii rusi Rostec si Rosneft au semnat un memorandum de intelegere privind fabricarea a 160 de elicoptere de tip AW-189 in Rusia. Dotate cu o capacitate mare de transport, aceste aparate de zbor vor fi folosite la efectuarea unor activitati de exploatare a resurselor naturale pe platoul rusesc din Arctica.

"Societati italiene vor primi comenzi in valoare de trei miliarde de euro pana in 2025", a precizat seful statului rus. Potrivit lui, acest contract i-a atras atentia premierului italian, Matteo Renzi. Pe de alta parte, liderul de la Kremlin a salutat parteneriatul economic dintre Rusia si Italia. Exprimandu-se in cursul ceremoniei de deschidere a Zilei Rusiei la Expozitia Universala din Milano, Putin a declarat ca Rusia si Italia sunt doi parteneri care isi respecta interesele reciproce.

Citeste si:

"Italia figureaza printre principalii nostri parteneri comerciali din Europa. Cooperand pe scena internationala, luam in considerare si respectam interesele noastre reciproce", a declarat el.

La randul sau, Matteo Renzi a admis ca exista unele disensiuni cu Vladimir Putin, dar a precizat ca UE si Rusia se confrunta, in acelasi timp, cu provocari comune. "Traim intr-un context international dificil, inclusiv din cauza problemelor in care nu exista unitate, dar cu care ne confruntam impreuna", a afirmat Renzi.

Vladimir Putin a efectuat miercuri o vizita in Italia, unde s-a intalnit cu premierul Matteo Renzi, Papa Francisc, presedintele italian Sergio Mattarella si cu omul de afaceri si liderul partidului Forza Italia, Silvio Berlusconi.

Sursa foto: Vladimir Putin/Shutterstock.com