"Ieri am spus ca voi veni cu declaratii si iata-ma in fata cetatenilor. Consider ca cetatenii sunt egali in fata legii, cred ca un premier, ca fiecare cetatean, trebuie sa sprijine o ancheta transparenta. Imi pare rau ca am lasat atat timp acest subiect cu referire la studiile mele si l-am lasat ca un instrument al jocurilor politice", a declarat Gaburici, in cadrul unui briefing de presa, scrie Mediafax.

Seful Executivului a precizat ca este impacat cu sine si cu deciziile pe care le-a luat pe parcurs. "Gestul meu nu este unul politic. Am spus ca sunt un manager si am calculat acest gest", a declarat Gaburici. "Consider ca odata cu anuntarea demisiei nu vor exista suspiciuni", a adaugat el.

In acelasi timp, Chiril Gaburici i-a indemnat pe liderii coalitiei de guvernare sa continue reformele initiate. "Fac un apel catre liderii coalitiei, vreau sa vada in demisia mea un pas inainte. Imi doresc ca la baza noului sistem de guvernare sa fie pusa lupta cu coruptia si continuarea investigatiilor din sistemul bancar. Sper ca demisia mea va insemna aparitia unei noi majoritati parlamentare", a adaugat Gaburici.

Citeste si:

Gaburici a fost audiat joi la Procuratura Generala in cadrul dosarului privind actele sale de studii, dar nu a oferit detalii dupa interogatoriu. Ministerul moldovean al Afacerilor Interne (MAI) a transmis la 5 iunie Procuraturii Generale dosarul privind actele de studii ale premierului.

Chiril Gaburici este premier al Republicii Moldova din 18 februarie, cand a fost votat in Parlamentul de la Chisinau de deputatii PDM, PCRM si PLDM, cu exceptia fostului premier Iurie Leanca, liberal-democratului Eugen Carpov si deputatului PLDM Liliana Palihovici, care s-a abtinut de la vot.