Zimbabwe plateste cetatenilor sai 5$ pentru fiecare 175.000.000.000.000.000 dolari zimbabweni

Banca Centrala Zimbabwe a anuntat un plan de anvergura cu privire la demonetizarea tarii, a carei moneda exprimata prin dolari zimbabweni s-a devalorizat puternic in urma unei rate a inflatiei galopante, care ar fi ajuns la 4.000.000.000%.

Un exemplu recent de demonetizare a a avut loc atunci cand natiunile din Zona Euro au adoptat moneda euro, nu inainte de ca autoritatile au setat rate de schimb fixe pentru monedele nationale in raport cu euro. Demonetizarea din Zimbabwe va avea loc incepand cu data de 15 iunie anul curent si pana la finele lunii septembrie, noteaza Business Insider.

Locuitorii din Zimbabwe care detin conturi bancare au fost invitati astfel sa-si verifice soldurile. Acest proces va elimina bancnotele din sistemul bancar, care circulau pana in Zimbabwe, lansad loc dolarilor americani sau monedelor din Africa de Sud sau Bostwana, in incercarea de a depasi episodul terifiant ar inflatiei galopante care a luat avant din 2008.

La acea vreme rata inflatiei ajunsese la 231.000.000%, potrivit statistilor oficiale, insa alte opinii au aratat ca rata inflatiei depasea totusi 4.000.000.000%.

Artush / Shutterstock.com

Citeste si:
Robert Mugabe, fost presedinte al Zimbabwe, a decedat la 95 de ani
Robert Mugabe, fost...


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Internațional »Setari Cookie-uri