Dominique Strauss-Kahn, achitat de acuzatiile de proxenetism in "procesul Carlton"

Tribunalul Corectional din Lille l-a achitat vineri pe fostul director general al FMI Dominique Strauss-Kahn in "procesul Carlton", in care fostul favorit PS in alegerile prezidentiale franceze era acuzat de proxenetism in forma agravata, relateaza postul BFMTV in pagina electronica.

Dominique Strauss-Kahn (DSK) a ramas impasibil in timpul citirii sentintei. El s-a multumit doar sa dea din cap cand judecatorul Bernard Lemaire l-a anuntat ca-l elibereaza, declarandu-l nevinovat, scrie Mediafax.

Strauss-Kahn era acuzat ca se afla in centrul unei retele de prostitutie create de "prieteni" de-ai sai din nordul Frantei. Judecatorii au stabilit la finalul instructiei ca DSK nu putea sa ignore faptul ca femeile cu care facea sex erau platite si ca petrecerile respective erau organizate special pentru el. In apararea sa, DSK s-a declarat adept al libertinajului.

Dominique Alderweireld, alias Dodo la Saumure, detinatorul unor bordeluri in Belgia, a fost de asemenea achitat, la fel ca si partenera sa Béatrice Legrain. Suspectat ca a trimis prostituate din Belgia in regiunea Lille, dar si la Paris si in Statele Unite, el era singurul protagonist din acest caz impotriva caruia parchetul a cerut o pedeapsa la inchisoare cu executare. Judecatorul Bernard Lemaire a stabilit ca infractiunile nu erau bine fundamentate.

Tribunalul l-a condamnat la un an de inchisoare, cu suspendare, pe fost responsabil cu relatiile publice la Hotelul Carlton, René Kojfer, dar i-a achitat pe Hervé Franchois si Francis Henrion, fosti membri ai conducerii hotelului. Tribunalul a stabilit ca René Kojfer, "pivotul" cazului, a ajutat cinci femei sa se prostitueze, fara sa retina circumstante agravante de grup organizat, si ca a actionat ca intermediar pentru clienti. Procurorul, care l-a catalogat drept "sergent-recrutor al prostitutiei din Lille", a cerut sa fie condamnat la 15 ani de inchisoare.

Citeste si:
Blestemul sefilor FMI: Lagarde, pusa sub acuzare de justitia franceza
Christine Lagarde, pusa sub...

"Prietenii" lui DSK - fostul comisar-sef al Securitatii in departamentul Nord Jean-Christophe Lagarde, Emmanuel Riglaire, conducatorul unei firme de materiale medical Patrice Pazskowski si fostul director al unei filiale a grupului BTP Eiffage din Pas-de-Calais David Roquet - care erau acuzati de organizarea partidelor de sex, au fost, de asemenea, achitati.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Internațional »Setari Cookie-uri