"Daca nu poti aplica reforme structurale inainte de alegeri, ceea ce este greu de facut, atunci trebuie sa o faci dupa alegeri sau sa organizezi alegeri anticipate. Vladimir Putin este un om pragmatic care are un simt acut al situatiei politice si este posibil sa decida amanarea reformelor; insa, ar putea convoca alegeri anticipate, pentru a obtine un mandat solid pentru reforme economice", a declarat Aleksei Kudrin, care este un apropiat al lui Vladimir Putin si a fost ministru de Finante al Rusiei in perioada 2000-2011.

Economia Rusiei, afectata de sanctiuni economice occidentale din cauza crizei ucrainene si dependenta de vanzarea petrolului si gazelor, a intrat in recesiune, scazand cu 2,2% in primul trimestru. Expertii rusi au propus reforme structurale pentru a evita stagnarea economica.

Declaratiile lui Kudrin au generat ingrijorare in mediile politice si economice de la Moscova.

Citeste si:

Serghei Neverov, un lider al partidului Rusia Unita, a denuntat declaratiile "provocatoare" ale lui Kudrin, afirmand ca sunt menite sa "destabilizeze societatea" rusa.

Vladimir Putin se afla la conducerea Rusiei din anul 2000. Cel de-al treilea mandat de presedinte al lui Putin a inceput in 2012 si expira in 2018. Kudrin a admis ca nu avut nicio discutie pe aceasta tema cu Putin.