22 Iunie 2015

Alexis Tsirpas a prezentat un set de propuneri pentru un acord asupra datoriei Greciei



Premierul grec Alexis Tsirpas a prezentat duminica, in cursul unor discutii telefonice cu cancelarul german Angela Merkel si cu presedintele Comisiei Europene Jean-Claude Juncker, un set de propuneri "pentru un acord reciproc avantajos", a anuntat Guvernul grec intr-un comunicat, relateaza Reuters.

"Premierul (Tsirpas) a prezentat un set de propuneri pentru ajungerea la un acord reciproc avantajos, care va oferi o solutie definitiva si nu va amana solutionarea problemei" legate de datoria Greciei, se arata in comunicat. Noul set de propuneri a fost prezentat cu o zi inainte de desfasurarea, la Bruxelles, a unui summit extraordinar pe tema crizei din Grecia, potrivit Mediafax.

In lipsa uni acord cu creditorii sai - Comisia Europeana, Banca Centrala Europeana (BCE) si FMI - referitor la reformele necesare economiei, Grecia nu poate primi restul de 7,2 miliarde de euro din programul de 240 de miliarde de dolari care se incheie pe 30 iunie. Statul elen trebuie sa plateasca FMI datorii de 1,6 miliarde de euro scadente in iunie.

Sursa foto: Mediafax Foto



Citeste si