1 Septembrie 2006

Aricii au castigat lupta cu McDonald's

Aricii sunt marii castigatori in lupta impotriva gigantului de alimentatie McDonald's, dupa ani de campanie, fortand compania americana sa schimbe modelul cupelor pentru inghetata McFlurry, care provoca moartea in masa a acestora.

Pana acum, deschiderea capacelor acestor cupe era destul de larga pentru a permite aricilor sa isi introduca capetele pentru a manca resturile, foarte multi ramanand astfel blocati si murind de foame. Dar dupa data de 1 septembrie, compania va fi nevoita sa micsoreze aceasta deschidere, aricii iubitori de dulciuri nemaiputand sa ramana astfel blocati.

"Aceasta veste este excelenta, o asteptam de mult", a declarat Fay Vass, presedinta Asociatiei Britanice de Aparare a Aricilor. "Am contactat regulat compania McDonald's in ultimii cinci ani si suntem fericiti ca aceasta problema s-a rezolvat", a spus aceasta.

Compania McDonald's a precizat intr-un comunicat ca aceasta modificare a modelului vine pe urma presiunii constante din partea grupului ecologist. "Mica deschidere a capacului a fost modificata astfel incat aricii nu vor mai putea sa patrunda in cupe, asta daca aceste capace ar ajunge cumva sa fie prezente in mediul natural al acestora", a continuat comunicatul.



Citeste si