4 Septembrie 2006

BAE Systems isi vinde participatia la Airbus pentru 2.8 mld. euro

Grupul britanic de aparare BAE Systems va vinde saptamana aceasta participatia sa de 20 la suta din actiunile constructorului aeronautic Airbus catre grupul european EADS, actionarul majoritar la Airbus, pentru o suma de aproximativ 1,9 miliarde lire sterline (2,8 miliarde euro).

Citand surse din City-ul londonez, publicatia mentionata anunta ca in zilele urmatoare BAE Systems va organiza o sedinta a consiliului de administratie, ocazie cu care va fi luata decizia finala cu privire la vanzarea participatiei la Airbus, informeaza Rompres.

La inceputul lunii aprilie BAE Systems a anuntat ca are intentia de a iesi din capitalul Airbus pentru a realiza noi achizitii pe piata din SUA, piata care asigura o parte importanta din cifra sa de afaceri. In luna iulie insa BAE a decis sa amane tranzactia, dupa ce un examen de audit derulat de banca de investitii Rothschild a estimat ca participatia de 20 la suta din Airbus detinuta de BAE are o valoare de doar 2,75 miliarde euro, mult sub estimarile anterioare.

In procesul de vanzare a participatiei detinuta de BAE la Airbus, firma britanica beneficiaza de o optiune put inclusa in acordul semnat in anul 2001 cu EADS, firma care controleaza restul de 80 la suta din actiunile Airbus.



Citeste si