Siemens si Bombardier negociaza combinarea diviziilor producatoare de trenuri ale celor doua companii, au declarat miercuri surse apropiate situatiei, citate de MarketWatch si date publicitatii de Mediafax.

Discutiile sunt in faza incipienta, fiind posibil sa nu se concretizeze, au precizat persoanele, dintre care doua au precizat ca grupul canadian Bombardier negociaza si cu alti posibili parteneri.

Un analist a spus ca divizia de trenuri a Bombardier ar putea fi evaluata la circa 5 miliarde de dolari.

Bombardier pregateste in paralel listarea la bursa din Frankfurt a unei participatii minoritare la divizia de transporturi, care are sediul la Berlin, pentru intarirea situatiei financiare.

Grupul german Siemens urmeaza sa anunte joi rezultatele financiare pentru al treilea trimestru fiscal, iar analistii intervievati de Wall Street Journal anticipeaza un profit net in scadere cu 23%.

Citeste si:
Vanzarile Alstom au crescut cu 11%, la 4,5 mld. euro in T1
Vanzarile Alstom au crescut...

In luna mai, directorul general al Bombardier, Alain Bellemare, a declarat ca analizeaza fie infiintarea unei companii mixte, fie vanzarea partiala a diviziei de trenuri, pe langa listarea unei participatii minoritare, dar a respins speculatiile ca intreaga divizie este de vanzare.

O alta sursa a spus ca Siemens ar putea fuziona divizia de trenuri cu cea a Bombardier dupa listarea partiala a acesteia.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea International »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
Tramvaie turcesti pentru Bucuresti: "Nu avem de ce sa ne fie rusine"