"Nimeni nu poate sa prevada consecintele unui Grexit, mai putin o multime de datorii ale Greciei care sa fie radiate si, in acelasi timp, necesitatea unui ajutor monetar", a declarat pentru ziar premierul landului Bavaria.

"Pe deasupra va fi un haos total. Daca Grecia nu este pregatita sa se reformeze, este de acceptat o asemenea cale, dar ar trebui (ca Grecia) sa nu depuna efoturi in acest sens", a adaugat el.

Uniunea Social-Crestina (CSU) a lui Seehofer a adoptat o pozitie mai dura pe tema Greciei decat partidul lui Merkel. Unii membri CSU s-au aflat printre cei mai vehemnti sustinatori ai iesirii Greciei din zona euro. Ministrul bavarez al Finantelor Markus Soeder a pledat luna trecuta pentru un Grexit "ordonat".

Seehofer a declarat ca el impartaseste punctul de vedere al lui Merkel cu privire la respingerea unei reduceri a datoriei elene, dar ca o pozitie mai flexibila cu privire la datorie este "responsabila".

Citeste si:

Intrebat ce parere are despre propunerea ministrului german de Finante Wolfgang Schaeuble ca Grecia sa iasa din zona euro pentru o perioada de cinci ani, Seehofer a raspuns ca nu o considera o optiune.

Parlamentarii germani au dat luna aceasta unda verde zonei euro sa negocieze al treilea plan de salvare a Greciei, insa a existat o "rebeliune" importanta in randul conservatorilor.

Intrebat daca al treilea plan de salvare a Greciei ar fi si ultimul, Seehofer a replicat ca "daca ceea ce am decis acum functioneaza si se pune in aplicare, avem problemele sub control".

El a mai declarat ca Merkel va beneficia in continuare de sustinerea sa deplina, atat timp cat cancelarul va continua sa ceara reforme in schimbul solidaritatii.