Royal Dutch Shell va desfiinta 6.500 de locuri de munca in 2015, dintr-un total de circa 100.000, si va intensifica masurile de reducere a costurilor, dupa ce declinul prelungit al cotatiilor petrolului a contribuit la scaderea cu 37% a profitului grupului de petrol si gaze in trimestrul al doilea.

Grupul, care va prelua BG Group pentru 70 de miliarde de dolari, a anuntat ca va continua un program de vanzare de active inceput in 2014, care va ajunge pana in 2018 la 50 de miliarde de dolari. Astfel, in perioada 2016-2018 Shell intentioneaza sa vanda active de 30 de miliarde de dolari, relateaza Reuters, citata de Mediafax.

"Trebuie sa rezistam intr-o lume in care pretul petrolului va ramane la un nivel scazut pentru o perioada", a declarat directorul general Ben van Beurden. Shell a mai anuntat, pentru a doua oara in acest an, ca va reduce investitiile in 2015, la 30 de miliarde de dolari, nivelul aflat cu 20% sub nivelul din 2014.

Marile companii petroliere au redus cheltuielile din 2015 cu 10%-15% fata de anul trecut, pentru a face fata scaderii cotatiilor petrolului la jumatate, la sub 55 dolari pe baril, in cazul titeiului Brent, de referinta la bursa din Londra. Companiile concurente BP si Total au anuntat la randul lor, in aceasta saptamana, reduceri ale cheltuielilor.

Conducerea Shell spera sa finalizeze preluarea BG la inceputul anului 2016 si asteapta acordul autoritatilor de reglementare din UE, China si Australia, dupa ce l-a obtinut in SUA si Coreea de Sud. Shell a obtiinut in trimestrul al doilea un profit net de 3,835 miliarde de dolari, in scadere de la 6,13 miliarde de dolari in urma cu un an si 3,25 miliarde de dolari in primul trimestru.

Sursa foto: Shell/Shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri