Ministrul Janos Lazar a declarat ca guvernul ungar isi propune sa ïi convinga pe imigranti „ca nu merita sa vina in Ungaria”, aceasta tara construind un gard la granita cu Serbia si intarind politicile privind migratia ilegala de la 1 august.

Pentru multi dintre cei care trec granita Ungariei, aceasta tara este doar un punct in calatoria lor spre alte destinatii mai bogate din Uniunea Europeana, precum Germania sau Suedia.

Campania isi propune si sa „sparga rutele de trecere clandestina, care trec prin Ungaria cu destinatia Uniunea Europeana”, a spus Lazar, care a adaugat ca guvernul ungar s-a inspirat din campanii similare care au avut loc in Balcani.

Detaliile campaniei vor fi decise intr-o intalnire a guvernului ungar care va avea loc marti.

Citeste si:

Campania anterioara cu sloganuri precum „Daca vii in Ungaria, trebuie sa ne respecti cultura” si chestionarul trimis alegatorilor care face legatura intre migratie si terorism au fost aspru criticate, ca avand caracter xenofob. Si regulile mai aspre privind migratia, legate de cererile de azil si marirea perioadelor de detentie, au primit de asemenea comentarii negative din partea oamenilor legi, care spun ca nu respecta liniile directoare internationale privind refugiatii.

Ungaria a anuntat ca va construi un gardul pe o intindere de 175 de kilometri la granita cu Serbia, care va fi inaltat la patru metri, iar ministrul ungar Janos Lazar a confirmat ca incercarile de a intra ilegal in Ungaria vor fi considerate in curand infractiuni.

Guvernul Ungariei a alocat 22,2 miliarde de forinti (71,8 milioane de euro) pentru construirea controversatului gard metalic si pentru centre speciale necesare cazarii imigrantilor. Gardul, criticat de Uniunea Europeana si de Serbia, ar urma sa fie finalizat pe 31 august.

In urma cu cateva zile, imigranti extracomunitari au taiat gardul metalic construit deja pe un segment al frontierei cu Serbia, 18 clandestini fiind arestati pe teritoriul ungar, in zona Asotthalom.

Sursa foto: Harta europa, Shutterstock