Al-Qaida a publicat un mesaj audio despre care sustine ca ii apartine lui Hamza ben Laden, unul dintre fiii fostului lider terorist Osama ben Laden. Mesajul, postat pe un site al retelei Al-Qaida, le cere sustinatorilor gruparii din Kabul, Bagdad si Gaza sa declanseze jihadul (razboiul sfant) la Washington, Londra, Paris si Tel Aviv, potrivit Mediafax.

Mesajul a fost distribuit ulterior de sustinatorii gruparii teroriste pe Twitter. Aceasta este prima data cand propaganda Al-Qaida il prezinta pe Hamza ben Laden drept membru oficial al gruparii teroriste.

Osama ben Laden a fost ucis de fortele speciale americane in 2011, intr-un raid asupra complexului in care locuia in Abbotabad, Pakistan. Gruparea este condusa de atunci de adjunctul lui ben Laden, Ayman al-Zawahiri.

Locul in care se afla Hamza ben Laden, care ar avea aproximativ 25 de ani, nu este cunoscut. El a aparut alaturi de luptatori talibani, in imagini difuzate de televiziunea Al-Jazeera la inceputului conflictului declansat de SUA in Afganistan, in 2001.

Sursa foto: Shutterstock / Al-Qaida