Reteaua terorista Al-Qaida a difuzat o inregistrare audio in care Hamza ben Laden, fiul fostului lider al gruparii Osama ben Laden, face apel la comiterea de atacuri impotriva Statelor Unite si a aliatilor lor, reateaza BBC News.

Al-Qaida a publicat un mesaj audio despre care sustine ca ii apartine lui Hamza ben Laden, unul dintre fiii fostului lider terorist Osama ben Laden. Mesajul, postat pe un site al retelei Al-Qaida, le cere sustinatorilor gruparii din Kabul, Bagdad si Gaza sa declanseze jihadul (razboiul sfant) la Washington, Londra, Paris si Tel Aviv, potrivit Mediafax.

Mesajul a fost distribuit ulterior de sustinatorii gruparii teroriste pe Twitter. Aceasta este prima data cand propaganda Al-Qaida il prezinta pe Hamza ben Laden drept membru oficial al gruparii teroriste.

Osama ben Laden a fost ucis de fortele speciale americane in 2011, intr-un raid asupra complexului in care locuia in Abbotabad, Pakistan. Gruparea este condusa de atunci de adjunctul lui ben Laden, Ayman al-Zawahiri.

Locul in care se afla Hamza ben Laden, care ar avea aproximativ 25 de ani, nu este cunoscut. El a aparut alaturi de luptatori talibani, in imagini difuzate de televiziunea Al-Jazeera la inceputului conflictului declansat de SUA in Afganistan, in 2001.

Citeste si:
Represalii: Baza americana din Kenya, atacata de islamisti
Kenya: Combatanti islamisti...

Sursa foto: Shutterstock / Al-Qaida

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea International »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
Iranul avertizeaza ca va ataca Israelul