George Soros si-a redus detinerile de actiuni ale companiilor petroliere

Firma care administreaza averea miliardarului american George Soros si-a redus in trimestrul al doilea detinerile de actiuni ale companiilor din sectorul petrolier si a vandut aproape toata participatia pe care o avea la Alibaba, cea mai mare companie din sectorul IT din Asia, potrivit Bloomberg.

Reducerea expunerii lui George Soros pe companiile din energie a avut loc in contextul in care pretul barilului de petrol a atins in luna iunie maximul din acest an, de aproximativ 60 de dolari, dupa care a scazut puternic, ajungand in prezent la circa 42 de dolari pe baril, noteaza Mediafax.

Firma lui George Soros, cu active in administrare de circa 30 de miliarde de dolari, a lichidat pachetele de actiuni la companiile Cenovus Energy si Suncor Energy, in timp ce participatiile la EQT si Noble Energy au fost reduse. De asemenea, investitorul american a vandut aproape toate actiunile pe care le avea la Alibaba Group Holding, in contextul declinului cotatiei companiei, afectata de incetinirea economiei chineze.

Soros Fund Management avea la finele primului trimestru certificate de depozit in valoare de 370 milioane de dolari la Alibaba, in timp ce la jumatatea anului investitia a fost redusa la 4,9 milioane de dolari, potrivit unui document transmis de firma lui George Soros bursei de la New York. George Soros a investit in schimb in actiuni ale companiei Time Warner Cable, cu o pozitie in valoare de 259 milioane de dolari la finele celui de-al doilea trimestru.

Citeste si:
SNSPA, invitata in reteaua de universitati finantata de George Soros
SNSPA, invitata in reteaua de...
Citeste si:
Coronavirus - cum se transmite, simptome, tratament
Coronavirus - cum se...
Sursa foto: George Soros / Shutterstock

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Internațional »Setari Cookie-uri