Ministerul Apararii a precizat ca nu poate confirma imediat informatiile, care intervin in contextul intensificarii tensiunilor la granita dintre cele doua Corei, dupa explozia unor mine la inceputul acestei luni, pentru care Seulul a acuzat Phenianul, scrie Mediafax.

In plus, zeci de mii de soldati sud-coreeni si americani au demarat luni un exercitiu militar la scara larga, in cursul caruia simuleaza un atac din partea Coreei de Nord, care a condamnat deja manevrele comune drept o "declaratie de razboi" si a amenintat cu o reactie militara puternica.

Exercitiul anual Ulchi Freedom, despre care Ministerul Apararii a precizat ca va dura pana la 28 august, este in mare parte simulat pe computer, dar tot implica participarea a 50.000 de soldati sud-coreeni si a 3.000 de militari americani. Manevrele simuleaza o invazie la scara larga din partea Coreei de Nord, iar Seulul si Washingtonul insista ca sunt pur defensive.

Phenianul considera insa Ulchi Freedom si alte exercitii anuale americano-coreene drept provocatoare si a amenintat cu "cea mai puternica reactie militara", daca manevrele de anul acesta nu vor fi anulate. "Astfel de exercitii militare la scara larga sunt aproape o declaratie de razboi", a afirmat saptamana trecuta Comitetul pentru Reunificarea pasnica a Coreei.

Sursa foto: Astrelok / Shutterstock.com