Un plan al Israelului de a bombarda instalatii nucleare iraniene a fost blocat in trei randuri in ultimii ani, relateaza postul israelian Channel 2 TV, citat de postul Radio Free Europe-Radio Liberty (RFE-RL) in pagina electronica de sambata.

Intr-o inregistrare audio a fostului ministru israelian al Apararii Ehud Barak, obtinuta de postul israelian, acesta afirma ca a intocmit planurile de atac asupra Iranului si ca acestea au fost aprobate de catre premierul Benjamin Netanyahu. Barak spune de asemenea ca seful armatei, Gabi Ashkenazi, a blocat un atac planificat in 2010, refuzand sa certifice faptul ca armata era pregatita sa efectueze atacul. Un al doilea atac a fost anulat, dupa ce ministri israelieni Moshe Ya'alon si Yuval Steinitz, cunoscuti pentru pozitiile lor belicoase, si-au retras sustinerea, mai spune Barak, in timp ce in 2012 Israelul a decis ca un atac era inoportun din cauza unui exercitiu militar comun americano-israelian, potrivit Mediafax.

Postul israelian de televiziune a anuntat, vineri, ca Barak a incercat sa impiedice difuzarea acestor dezvaluiri despre bombardamente, insa cenzura militara israeliana a permis difuzarea lor. Ya'alon si Steinitz au emis un comunicat comun in care si-au exprimat uluirea fata de decizia armatei de a permite difuzarea inregistrarii. Aceasta dezvaluire apare in contextul in care Israelul depune eforturi disperate impotriva unui acord intre Iran si marile puteri care vizeaza sa limiteze activitatile nucleare ale Teheranului in schimbul anularii unor sanctiuni.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri