Nicio victima nu a fost raportata imediat dupa explozie, potrivit agentiei oficiale China Noua. Explozia a declansat un incendiu, iar aproximativ zece echipaje de pompieri luptau impotriva sisnistrului, precizeaza aceeasi sursa citata de AP. Flacari uriase puteau fi vazute la locul exploziei in judetul Zibo, potrivit BBC. Ziarului Poporului, citat de postul britanic, scria ca explozia a avut loc la uzina Runxing Chemical si ca echipaje de pompieri se aflau la fata locului. La un kilometru de uzina se afla o zona locuita, potrivit Mediafax.

Explozia a avut loc in apropiere de orasul Zibo, scrie BBC, adaugand ca era neclar daca locuintele din zona au fost avariate. Geamuri au fost spulberate de suflul exploziei, potrivit presei de stat, iar unda de soc a fost resimtita pe o raza de doi kilometri. Explozia din estul Chinei are loc la zece zile de la exploziile la un depozit din orasul portuar Tianjin, in nordul tarii. Cel putin 121 de persoane au murit in acest dezastru, iar alte 54 sunt in continuare date disparute.

Cauza dezastrului de la Tianjin este cautata in continuare, in pofida faptului ca presa de stat a scris ca in depozit se aflau cianura de sodiu si alte substante chimice periculoase, ca depozitul se afla prea aproape de zona locuita si ca ar fi obtinut false aprobari in domeniul securitatii. Operatorii de la Tianjin sunt anchetati pentru ca au permis depozitarea acestor substante periculoase prea aproape de locuinte. Cele doua explozii de la Tianjin au produs temeri cu privire la o contaminare a zonei cu substante toxice. Ele au declansat totodata o operatiune la nivel national vizand stocarea substantelor chimice.