Declinul pietelor asiatice de capital a urmat scaderilor accentuate consemnate vineri de actiunile din SUA si Europa. La originea declinului se afla ingrijorarea ca avansul economiei chineze ar putea incetini semnificativ, potrivit Mediafax.

Pentru a creste competivitatea exporturilor, autoritatile chineze au decis in urma cu doua saptamani sa devalorizeze yuanul, luand prin surprindere pietele. Investitorii vor urmari urmatoarea miscare a autoritatilor de la Beijing, dupa ce Wall Street Journal a relatat ca banca centrala se pregateste sa inunde sistemul bancar cu lichiditati pentru a stimula creditarea.

Indicele Shanghai Composite a coborat cu 9,5%, iar indicele Shenzhen cu 7,7%. La Hong Kong, indicele Hang Seng a scazut cu 5,06%, Nikkei Stock Average al bursei din Tokyo cu 4,6%, in timp ce indicele australian S&P ASX 200 a pierdut 2,7%.

Citeste si:

Pe piata valutara, ringgit-ul malaysian a atins minimul ultimilor 17 ani, moneda thailandeza baht la cel mai redus nivel din 6 ani, iar won-ul sud-coreean la un minim al ultimilor patru ani, fata de dolar.


source: tradingeconomics.com

Sursa foto: Bursa din China / Shutterstock