Decretul care prevede dizolvarea Parlamentului precizeaza ca Legislativul se va intruni din nou la 1 octombrie. Guvernul interimar condus de judecatoarea de la Curtea Suprema Vassiliki Thanou, prima femeie prim-ministru al Greciei, a depus tot vineri juramantul de investitura, dupa care a avut o reuniune, potrivit Mediafax.

Thanou a declarat in cadrul reuniunii ca administratia interimara va depune eforturi pentru a organiza alegeri "impecabile", adaugand ca pe agenda sa se afla si subiecte sensibile, precum criza refugiatilor. Dupa demisia premierului Alexis Tsipras, presedintele Prokopis Pavlopoulos acordase unui politician conservator si unui lider de extrema-stanga sarcina formarii unui nou Guvern, in incercarea de a amana organizarea unor noi alegeri parlamentare dupa doar sapte luni.

In contextul in care cei doi premieri desemnati au esuat in aceste demersuri, Prokopis Pavlopoulos i-a acordat joi sarcina formarii unui Guvern interimar judecatoarei Vassiliki Thanou, actualul presedinte al Curtii Supreme de Justitie.

Sursa foto: Grecia / Shutterstock