Aceasta etapa, inceputa la 13 iulie, s-a incheiat cu doua zile inainte de termen, prevazut pentru 31 august, a precizat ministerul, adaugand ca un alt gard va fi construit acum in spatele celui din sarma ghimpata, noteaza Mediafax. Cel de-al doilea gard, inalt de patru metri, este construit de armata ungara si ar urma sa fie finalizat pana la sfarsitul lui octombrie, potrivit ministerului, citat de Deutsche Welle in pagina online.

Guvernul de dreapta condus de Viktor Orban a anuntat in iunie ca va construi gardul din cauza numarului tot mai mare de refugiati si imigranti din Africa si Orientul Mijlociu care vor sa intre in tara. Guvernul Orban a pregatit de asemenea un proiect de lege, care ar putea fi aprobat de Parlament saptamana viitoare, ce prevede pedepse dure pentru persoanele care traverseaza aceasta bariera. Conform proiectului, trecerea ilegala a frontierei se pedepseste cu trei ani de inchisoare, iar avarierea gardului cu cinci ani de detentie.

Aproximativ 10.000 de imigranti au traversat frontiera din Serbia in Ungaria numai saptamana aceasta, desi granita este pazita de 1.000 de politisti de frontiera. Numarul acestora ar uma sa creasca la 3.000 de la 1 septembrie, potrivit Guvernului.

Ungaria este vazuta de multi refugiati o poarta spre Uniunea Europeana si spatiul Schengen, multi dintre ei dorind sa ajunga in tari occidentale ca Germania si Suedia. Pana in prezent, anul acesta, Ungaria a interceptat peste 140.000 de refugiati care au traversat frontiera dinspre Serbia.

Sursa foto: Ververidis Vasilis / Shutterstock.com