Indonezia redevine membra a OPEC in decembrie, dupa o pauza de sase ani

Indonezia va redeveni in decembrie membra a OPEC, dupa o pauza de sase ani, timp in care reprezentantii tarii au continuat sa participe la reuniunile organizatiei in calitate de observatori, relateaza Sputnik.

"Am primit confirmarea oficiala din partea secretarului general al OPEC ca toti membrii organizatiei au salutat reprimirea Indoneziei ca membra", a declarat ministrul Energiei si Resurselor Minerale, Sudirman Said. El a adaugat ca Indonezia va participa oficial la viitoarea reuniune a OPEC, care va avea loc pe 4 decembrie, la Viena, scrie Mediafax.

In 2008, OPEC a acceptat solicitarea Indoneziei de suspendare din organizatie, dupa aproape 50 de ani de apartenenta la aceasta. Potrivit datelor grupului BP, in 2014 Indonezia a produs 852.000 de barili de petrol pe zi si a consumat aproape dublu.

OPEC a fost infiintata la Bagdad, prin semnarea unui acord, in septembrie 1960, de catre cinci state, respectiv Iran, Irak, Kuwait, Arabia Saudita si Venezuela, care au devenit membri fondatori. Ulterior, in OPEC au mai intrat Qatar (1961), Indonezia (1962), Libia (1962), Emiratele Arabe Unite (1967), Algeria (1969), Nigeria (1971), Ecuador (1973), Gabon (1975) si Angola (2007).

In prezent, OPEC reuneste 12 membri, dupa mai multe modificari ale componentei, precum intrarea Angolei, revenirea statului Ecuador, in 2007, si retragerea Gabonului.

Citeste si:
COVID-19 | Țara care a găsit o pedeapsă specială pentru cei care nu...
Țara care a găsit o pedeapsă...
Citeste si:
Coronavirus - cum se transmite, simptome, tratament
Coronavirus - cum se...


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Internațional »Setari Cookie-uri