Ca reactie la declaratii ale presedintelui Barack Obama, care a sugerat ca Europa poate accepta imigranti suplimentari, Laszlo Kover a amintit ca "Statele Unite au construit la frontiera cu Mexicul un gard mai puternic si mai lung decat ar putea construi vreodata Ungaria la granita cu Serbia", noteaza Mediafax.

"In plus, Statele Unite sunt responsabile de haosul care ii impinge pe imigranti acum spre Europa", a adaugat Laszlo Kover, referindu-se la conflicte militare din Orientul Mijlociu si din Africa. "In plus, Statele Unite nu par sa fie prea solidare cu aliatii europeni in materie de imigratie", a adaugat Kover, notand ca Ungaria este din nou vizata de acuzatii, in mod "nejustificat si fara sa merite".

Presedintele american, Barack Obama, a ordonat pregatirea unui plan pentru primirea in Statele Unite a 10.000 de refugiati sirieni, in contextul in care Uniunea Europeana se confrunta cu milioane de imigranti extracomunitari. Decizia presedintelui Statelor Unite a fost criticata atat de opozitia republicana, care evoca riscuri teroriste, cat si de organizatii internationale, care considera insuficienta contributia Statelor Unite.

Spectral-Design / Shutterstock.com