Liderul Al-Qaida, egipteanul Ayman al-Zawahri, a cerut tinerilor musulmani din Statele Unite si statele occidentale din Europa sa comita atacuri pe cont propriu pe teritoriul acestor tari si a pledat pentru o mai mare unitate intre militanti, informeaza Reuters.

"Fac apel la toti musulmanii care pot lovi tarile care fac parte din coalitia cruciatilor sa nu ezite. Trebuie sa ne concentram acum sa mutam razboiul chiar in caminele si orasele din Occidentul cruciat si in mod special in America", a mai cerut liderul Al-Qaida, intr-o inregistrare audio postata duminica online, referindu-se la natiunile care iau parte la coalitia internationala din Irak si Siria al carei scop este sa atace pozitiile gruparii teroriste Statul Islamic (SI).

Al-Zawahri a sugerat ca tinerii musulmani din Occident sa urmeze exemplul fratilor Tarnaev si Kouachi, care au comis atentatele de la maratonul din Boston si respectiv atacurile de la revista Charlie Hebdo din Paris, scrie Agerpres.

Mediafax noteaza ca nu este clar cand a fost realizata inregistrarea audio, dar referirile la fostul lider taliban Mohamed Omar sugereaza ca dateaza de cel putin doua luni. Moartea mollahului Omar a fost anuntata in iulie. Al-Zawahiri a reiterat pozitia sa fata de reteaua terorista rivala Stat islamic, activa in Irak si Siria.

"Nu recunoastem califatul islamic", nici legitimitatea miscarii Stat Islamic si a liderului acesteia, Abu Bakr al-Baghdadi, a spus Ayman al-Zawahri, potrivit site-ului agentiei Reuters. Cu toate acestea, Al-Zawahiri a sugerat ca exista in continuare posibilitatea cooperarii intre Al-Qaida si grupul Stat Islamic, in Irak si Siria.

Vladimir Melnik / Shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri