Dupa ce se vor trezi in mijlocul unui haos creat de imigranti, multi dintre europeni isi vor dori intr-o zi, pur si simplu, sa fuga departe de probleme, sugereaza site-ul de stiri polonez Obserwator Polityczny. Publicatia argumenteaza ca, odata cu prabusirea pronuntata a civilizatiei vest-europene, "Rusia va deveni singura tara sustenabila si durabila, intr-un mediu instabil".

De asemenea, polonezii arata ca modelul rus de organizare a statului s-a dovedit a fi "mai rezistent la interferente". "Rusii pot dormi linistiti in paturile lor de la Kaliningrad (cel mai vestic oras al Rusiei) pana la Magadan (cel mai estic mare oras al Rusiei, de la Oceanul Pacific), deoarece acestia sunt increzatori ca «oricine vine la ei cu o sabie, va pieri de sabie»".

In schimb, in Europa, totul este foarte diferit in zilele noastre. Imigrantii care continua sa vina din Orientul Mijlociu si Africa, arata Sputnik News, nu respecta legile si obiceiurile europene si se comporta intr-un mod in care majoritatea oamenilor din tarile europene il percep drept o amenintare. In Ungaria, spun rusii, de exemplu, un somn linistit a devenit o amintire de mult uitata pentru unele localitati. Locuitorii au redobandit controlul cartierelor lor si au organizat patrule in orasele mici, pentru ca guvernului ungar ii este aparent frica sa intervina, din cauza batjocurei presei internationale si a acuzatiilor de fascism. La fel si in Grecia (vezi video).

Sursa foto: Shutterstock / Siberia