Soldati, politisti si ingineri ungari au inceput miercuri sa marcheze locul pe unde va trece gardul care va fi construit de Ungaria pe un segment al frontierei cu Romania, in continuarea celui de la granita cu Serbia, pentru a opri fluxul de imigranti, relateaza Reuters in pagina electronica citat de Mediafax.

Un reporter al agentiei Reuters aflat in zona unde se intersecteaza frontierele dintre Ungaria, Serbia si Romania a vazut inginerii si topografii care insemnau traseul gardului metalic. Aproximativ 12 politisti si militari erau de asemenea prezenti.

Ministrul ungar de Externe, Peter Szijjarto, a anuntat marti ca Ungaria a decis pregatirea de planuri pentru construirea unui gard metalic pe un segment al frontierei cu Romania, in contextul in care imigrantii s-ar putea infiltra pe la capatul barierei construite la granita ungaro-sarba. "Masura este necesara pentru ca traficantii de persoane care tranziteaza Serbia isi schimba rutele, existand probabilitatea sa se indrepte spre Romania", a explicat seful diplomatiei ungare.

"Gardul ar urma sa inceapa de la punctul frontierei dintre Ungaria/Serbia/Romania si sa continue pe o distanta rezonabila daca presiunea migratiei se muta spre Romania", a explicat Szijjarto. Gardul construit de Ungaria de-a lungul granitei sarbe se termina in zona localitatii ungare Kübekháza, situata la frontiera cu Romania si cu Serbia.

Oficialul ungar a precizat ca Budapesta a informat deja Ministerul roman de Externe despre planul de extindere a gardului metalic pe o distanta de cativa kilometri, dincolo de Raul Mures, de-a lungul frontierei cu Romania. La randul sau, Ministerul roman al Afacerilor Externe a apreciat ca ridicarea unui gard intre doua state membre ale UE si care sunt parteneri strategici nu este un gest corect din punct de vedere politic, in conformitate cu spiritul european, precizand ca aceasta pozitie a fost comunicata partii ungare.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri