Numerosi imigranti s-au inghesuit joi sa prinda locuri in cele cateva autobuze si trenuri cu care urmau sa fie transportati spre nord, zeci de oameni fiind raniti. Dupa ce Ungaria si-a inchis granita cu Serbia, imigrantii au fost nevoiti sa se orienteze spre Croatia pentru a-si continua drumul spre tarile Europei occidentale. Pana joi seara, 9.200 de persoane au intrat in tara in 48 de ore, potrivit politiei croate, scrie Mediafax.

In aceste conditii, liderii croati au anuntat ca tara lor este la capacitate plina. Ministrul croat de Interne, Ranko Ostojici, a declarat joi ca tara sa este "absolut plina" si le-a transmis imigrantilor un mesaj: "Nu mai veniti aici. Stati in centrele de refugiati din Serbia si Macedonia si Grecia. Acesta nu este drumul catre Europa. Autobuzele nu va pot duce acolo. Este o minciuna".

La randul sau, premierul croat Zoran Milanovici a declarat ca tara sa are "o capacitate limitata". De asemenea, Slovenia a anuntat ca imigrantii sositi din Croatia vor fi trimisi inapoi in aceasta tara.

Astfel, presedintele croat, Kolinda Grabar Kitarovici, a cerut armatei sa fie in stare de alerta si sa actioneze daca este nevoie sa protejeze frontiera de imigranti. Ministrul de Interne a sugerat chiar ca Croatia si-ar putea inchide frontierele daca se va confrunta cu mii de imigranti nou-sositi.

Sursa foto: Soldati/Shutterstock.com