Ungaria a finalizat constructia unui gard de sarma ghimpata pe un segment de 41 de kilometri al frontierei ungaro-croate, in incercarea de a opri valul de imigranti, a anuntat un purtator de cuvant al Ministerului Apararii, citat de AFP in pagina online.

"Gardul a fost finalizat vineri noaptea", a declarat Attila Kovacs pentru AFP. Restul de 330 de kilometri din frontiera ungaro-croata trece de-a lungul raului Drava, care este greu de traversat, scrie Mediafax.

Ungaria a inceput vineri dimineata constructia gardului temporar la frontiera cu Croatia, dupa ce premierul ungar Viktor Orban a anuntat miercuri o decizie in acest sens. Marti, Ungaria a anuntat de asemenea ca va construi un gard metalic si pe segmente ale frontierei cu Romania, desi Budapesta si-a atras critici internationale dure din cauza construirii unui gard la frontiera cu Serbia.

Autoritatile ungare au anuntat vineri seara ca au oprit un tren care aducea aproximativ 1.000 de imigranti din Croatia, au arestat mecanicul si au dezarmat politistii croati care il insoteau, insa oficialii de la Zagreb au negat ca ofiterii ar fi fost dezarmati sau retinuti. Gyorgy Bakondi, consilierul premierului ungar pe probleme de securitate interna, a afirmat ca, pana in prezent, 4.400 de imigranti au traversat granita croato-ungara si alti 1.000-1.200 sunt asteptati sa soseasca.

Sondaj INSCOP Research: 35%...
Citeste si: Sondaj INSCOP. Principalele griji ale romanilor: coruptia si Rusia


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea International »Citeste si
Comisia Europeana critica dur derapajele fiscale ale Romaniei