"Daca Croatia ridica mainile si spune 'Nu, nu vreau sa apar frontierele', atunci Ungaria nu poate spune decat ca nu este pregatita sa adere la Schengen cand va veni momentul unei decizii", a declarat Antal Rogan, seful Cabinetului politic al lui Orban, pentru postul InfoRadio, scrie Mediafax.

"O conditie pentru aderarea la Schengen este ca tara sa se angajeze sa apere frontierele externe ale Europei", a adaugat Rogan, in interviul acordat vineri seara. "Daca esueaza in mod vizibil sa faca acest lucru, atunci nu este pregatita pentru apartenenta la Schengen", a subliniat el.

Cele doua tari sunt implicate intr-un conflict in ultimele zile, in conditiile in care mii de imigranti care fug de razboi si saracie din Orientul Mijlociu au sosit in regiune, in incercarea de a ajunge in Europa occidentala.

Citeste si:

Premierul croat, Zoran Milanovici, a declarat sambata ca tara sa a fortat Ungaria sa accepte refugiati, trimitandu-i la frontiera, si va continua sa faca acest lucru. Peste 20.000 de imigranti, majoritatea refugiati sirieni, au intrat in Croatia dupa ce Ungaria si-a inchis marti frontierele cu Serbia, blocandu-le drumul spre tarile mai prospere din UE.

Sursa foto: Europa/ Shutterstock