Potrivit rezultatelor oficiale prezentate de Ministerul grec de Interne dupa numararea a 23% din voturile exprimate, Syriza s-a clasat pe primul loc cu 35,33% din sufragii. Conform estimarilor pe baza acestor rezultate, Syriza ar urma sa obtina 144 de mandate in Parlament, inclusiv bonusul de 50 de mandate acordat formatiunii castigatoare, anunta Mediafax.

Formatiunea de centru-dreapta Noua Democratie a obtinut 28,16% din voturi, conform rezultatelor partiale, astfel ca ar urma sa aiba 75 de parlamentari. De altfel, lliderul partidului Noua Democratie, Vangelis Meimarakis, si-a recunoscut infrangerea in alegeri.

Partidul de extrema-dreapta Zori Aurii a obtinut 7,29% din voturi si ar urma sa aiba 20 de parlamentari, dar cel mai probabil nu va fi abordat in vederea formarii unei coalitii.

Citeste si:

Socialistii de la PASOK au castigat 6,47% din sufragii (17 mandate), comunistii de la KKE 5,52% (15 mandate), Grecii Independenti (Anel) 3,72% (10 mandate), To Potami (Raul) 3,8% (10 mandate) si Uniunea Centristilor 3,5% (9 mandate).

Alegatorii greci au fost chemati la urne duminica pentru a decide cine va implementa noile masuri prevazute in acordul cu creditorii internationali.

Sectiile de vot s-au inchis la ora 19.00, iar rezultatele finale sunt asteptate pana luni dimineata.