"Ungaria este de o mie de ani un membru onorabil al marii familii europene si are o responsabilitate istorica si morala de a apara Europa. Cand Ungaria isi protejeaza frontierele, protejeaza familia europeana", a declarat Viktor Orban in Parlamentul de la Budapesta, potrivit Mediafax.

"Ungaria lupta pe doua fronturi: isi protejeaza frontierele si lupta impotriva politicilor europene cu perspective scurte. Europa nu poate prelua problemele intregii lumi, nu putem oferi sustinere tuturor imigrantilor din ratiuni economice", a spus Viktor Orban. "Ungaria are idei diametral opuse fata de Bruxelles, noi am identificat probleme diferite si solutii diferite", a subliniat Viktor Orban, cerand reformarea unor institutii europene.

Politia ungara a depistat 217.382 de imigranti care au patruns ilegal in Ungaria de la inceputul anului si pana duminica dimineata. Potrivit site-ului politiei, 201.335 de imigranti au fost prinsi la granita cu Serbia si 15.833 la frontiera cu Croatia. In cursul zilei de sambata, 166 de imigranti au fost prinsi la granita sarba si 4.740 au sosit la frontiera croata. Pana duminica dimineata, alti 105 imigranti au sosit la frontiera sarba si 3.100 la granita croata.

De la intrarea in vigoare a noilor masuri mai dure, la 15 septembrie, 140 de imigranti au fost vizati de proceduri penale, precizeaza comunicatul de pe site-ul politiei. In incercarea de a opri fluxul de imigranti clandestini, autoritatile ungare au construit garduri de sarma ghimpata pe segmente ale frontierelor cu Serbia si Croatia, atragandu-si critici la nivel international.