Seful Statului Major a declarat joi pentru postul M1 ca militarii vor continua sa construiasca gradul de la frontiera dintre Croatia si Ungaria si ca "protectia va include mai multe elemente". Lucrarile de constructie se incadreaza in planificare, a adaugat el. Benkko a subliniat ca exercitiul militar "Actiune Hotarata 2015" s-a desfasurat ca rezultat al crizei migrarii, scrie Mediafax.

Cu ajutorul exercitiului, armata s-a pregatit pentru sarcini in gestionarea presiunii migratiei, iar reglementari in acest sens au fost aprobate de catre Parlament, a adaugat el.

Aceste reglementari detaliaza diverse sarcini prevazute de lege. Astfel, militarii sunt abilitati, intre altele, sa verifice documente, sa perchezitioneze corporal persoane si sa gestioneze multimi de oameni - insa reglementarile cu privire la folosirea armamentului din dotare nu au fost modificate, a subliniat Benko.

Seful Statului Major ungar a mai anuntat ca 4.300 de militari au participat la exercitiu si ca la frontiera vor fi mobilizati tot atatia militari.

Sursa foto: Shutterstock