La bordul ambarcatiunii se aflau 37 de persoane, dintre care 20 au fost salvate, dupa ce aceasta s-a scufundat in Marea Egee, a anuntat guvernatorul local Amir Cicek, citat de agentia Anadolu, relateaza Mediafax.

Barca, cu o lungime de opt metri, a plecat de la Gumusluk, un sat de coasta, iar in urma naufragiului nu au fost date persoane disparute, potrivit agentiei turcesti. Tragedia a avut loc in zona Peninsulei Bodrum, o destinatie turistica populara, pe tarmul careia a fost gasit, in aceasta vara, corpul neinsufletit al lui Aylan Kurdi.

Un numar-record de aproximativ 300.000 de sirieni si alti migranti au sosit in Grecia, cei mai multi dinspre coastele turce la Egeea, potrivit Organizatiei Internationale pentru Migratii (OIM). Insula Kos se afla la doar patru kilometri de Bodrum, insa aceasta calatorie este periculoasa, in contextul in care migranti se inghesuie in barci de cauciuc conduse de barbati care au in cel mai bun caz putina experienta pe mare.

Paza de Coasta turca a salvat peste 53.000 de migranti, insa 274 au murit in apele turce, a anuntat vicepremierul Numan Kurtulmus, fara sa precizeze la ce perioada de timp se refera bilantul.