Ministrul german al Apararii Ursula von der Leyen, acuzata de plagiat

Ministrul german al Apararii Ursula von der Leyen, acuzata in weekend de plagierea tezei de doctorat in urma cu 25 de ani, a negat duminica o asemenea incalcare a normelor etice, care i-a costat anterior posturile pe doi dintre ministrii cancelarului Angela Merkel, relateaza DPA online.

Revista Der Spiegel a scris in weekend ca site-ul VroniPlag, care verifica lucrari academice in acest sens, a gasit dovezi de plagiat in 27 dintre cele 62 de pagini ale dizertatiei. VroniPlag a notat ca, in mai multe locuri, doctoratul lui von der Leyen in obstetrica a reprodus cuvant cu cuvant pasaje din alte surse, fara sa le atribuie. Cinci pagini contin text plagiat in proportie de peste 75%, a acuzat VroniPlag, iar trei pagini contin plagiate in proportii de 50-75%, scrie Mediafax.

"Pot sa resping acuzatiile de plagiat", a declarat von der Leyen pentru Funke Media Group, intr-un interviu publicat luni. "Nu e nicio noutate ca activisti pe Internet incearca sa raspandeasca indoieli cu privire la dizertatiile unor politicieni", a adaugat ea.

Plagierea tezelor de doctorat a pus capat carierelor fostilor ministri ai Apararii Karl-Theodor zu Guttenberg in 2011 si Educatiei Annette Schavan in 2013. Von der Leyen a cerut Facultatii de Medicina din Hanovra, unde a obtinut diploma in medicina in 1990, sa inceapa o examinare independenta a tezei, a anuntat duminica un purtator de cuvant al Ministerului Apararii.

Unul dintre cei mai populari membri ai Cabinetului, Ursula von der Leyen are sapte copii si este prezentata de mai multi ani ca o posibila succesoare a lui Merkel. Inainte sa devina ministrul Apararii in 2013, ea a fost ministru al Muncii.

Citeste si:
Ce spune ministrul Apararii despre pensiile militare
Ministrul Apararii, despre...


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Internațional »Setari Cookie-uri